BÖCKER, FF-BESÖK KLICKA PÅ BILDERNA!
Pelle Eckerman - Författare; barn- och ungdom, faktaböcker. Åldersgrupp; förskola, låg, mellan, hög, gymnasium, FUB, LättLäst, vuxen - SKAPANDE SKOLA-projekt, med en blandning av att experimentera, rita/förklara, skriva och skapa en utställning med egna bilder och texter

Länge kallade jag mig diversearbetare. - Jag har jobbat sedan jag var sju år. Jag är utbildad ekonom, naturvetare och journalist och har jobbat och jobbar fortfarande periodvis med detta och en hel del andra saker.

Som utbildad naturvetare hade jag som länslimnolog ansvaret för Örebro läns sjöar och tillsammans med en kompis gjorde vi en av Sveriges första och största försurningsundersök-ningar.

Som journalist jobbade jag bl. a. på tidningen Land, Miljöaktuellt, Ny Dag och Kamratposten samt producerade radio i 15 år på P1:s Samhälls-redaktion, Miljö-Magasinet och Vetandets Värld samt skrev manus och medverkade i två egna TV-serier i TV2.

Under de senaste 25 åren har jag producerat utställningar - nio år på Riksutställningar, ett år på Framtidsmuseet, tre år på Tekniska Museet och ett och ett halvt år på Vänermuseet. Numera arbetar jag bl a som frilansproducent. Jag är och förblir en mångsysslare - oftast med barnen som fokus

Sedan 1989 har jag fått chansen att skriva böcker. Min första bok byggde på min teveserie
”I mina hemliga skåp” och fick därför namnet
”Magiska linser och hemliga skåp” illustrerad av Sven Nordqvist och prisbelönad med Deutsche Jugend Litteraturpreis för bästa faktabok 1992. http://sv.wikipedia.org/wiki/Deutscher_Jugendliteraturpreis
Filmen/boken omskapade jag även till en riksutställning med namnet ”Dr Augenblicks magiska skåpbuss” som rullade runt i landet ett par år.

Mina böcker är uppbyggda runt en idé. Idén kan vara optik, miljö, energi, jul eller något annat. Kring idén murar jag sedan med experiment, bygge, natur- o miljö, folkkultur, idéhistoria, fakta, människor och olika associationer. Böckerna må betraktas som minst sagt aktiverande.

Min senaste bok heter ”När farmor föll genom åskmoln”,en nästan sann äventyrsbok utan ett enda experiment. På kö efter den står boken ”Tänk om man var älg” samt tre experiment böcker för förskolan, samt en bilderbok "Kom upp nu Robin" - om en flicka med simhud mellan fingrarna och simhud mellan tårna.

Sen några år far jag som NO-inspiratör och ”Experimentator Magnificus” land och rike kring och genomför riktigt roliga, interaktiva och mycket uppskattade experimentföreställningar. Sju olika föreställningar har jag i lika många kappsäckar - se www.pellesexperiment.se.

Med detta som grund genomför jag även mycket uppskatade natur/teknikprojekt som "Skapande skola" och djupsatsningar i förskolan.

Verkförteckning
Pelles experiment med vatten, Alfabeta, Ill. Per Gustavsson
Pelles experiment med apelsiner, Alfabeta, Ill. Per Gustavsson
När farmor föll genom ett åskmoln, Alfabeta, ill. Kiran Maini Gerhardsson
Bättre och bättre, dag för dag - den påhittiga människan,LL-förlaget, ill. G Kvarnström
Förpackat så klart, TetraPak, ill. Lasse Eklund.
Magiska linser och hemliga skåp
Solkatt, vindstut och vattenhjul
Tellus – berätta för oss om jorden,
Studieförbundet Vuxenskolan.
Galileo Jönsson in på livet, BonnierCarlsen, ill: Boel Werner.
Galileo Jönssons okända julexperiment (1994),
BonnierCarlsen, ill: Boel Werner.
Solkatt, vindstrut och vattenhjul (1991),
BonnierCarlsen, ill: Gunna Grähs.
Magiska linser och hemliga skåp (1989),
BonnierCarlsen, ill: Sven Nordqvist.
Greenpeace - krigarna av regnbågen (1989), Alfabeta.Författarbesök?? Till författarcentrum/syd

Magiska linser och hemliga skåp
Böcker
Magiska linser...
Solkatt vindstrut...
Galileo Jönssons...
Galileo Jönsson...
Tell-us -...
Bättre och...
Greenpeace -...
När farmor...
Pelles experiment...
Pelles experiment...
SKAPANDE SKOLA...
FORTBILDNING FÖRSKOLA...
Libris ...
Pellesexperiment
Form
Märkstan
Utställning
Media
Projekt/events
Pressklipp
CV
Solkatt vindstrut och vattenhjul
Galileo Jönssons okända julexperiment
Galileo Jönsson in på livet Tell-us - berätta för oss om Jorden Bättre och bättre dag för dag - Den påhittiga människan                          eller Apan använder inte tvål och gaffel.
Greenpeace - krigarna av Regnbågen När farmor föll genom ett åskmoln Pelles experiment med apelsiner
Pelles experiment med vatten SKAPANDE SKOLA - med fokus på att SKAPA, SKRIVA och PRESENTERA FORTBILDNING FÖRSKOLA
Libris

KAFNG i Sverige | Telefon: 0704 61 20 51 | E-post: pelle@kafng.se